در نخستین روزهای سال جدید دریایی بر مبنای گاهشماری باستانی ساحل نشینان و دریاپیشگان منطقه استراتژیک خلیج فارس، «حسین عباس نژاد» مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی هرمزگان فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، "حسین عباس نژاد" مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی هرمزگان با همراهی و استقبال «علیرضا محمدی کرجی ران» مدیرکل سابق و جمعی از اعضای شورای معاونین ومدیران بنادر تابعه این اداره کل، کمتر از ۲۴ ساعت پس از دریافت حکم انتصاب خود از سوی «صفایی» معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ،پیش از ظهر روز چهارشنبه (۱۲ مردادماه) در ساختمان مرکزی بزرگترین بندر بازرگانی ایران (منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی) حضور یافت.
عباس نژاد پیش از آغاز بکار، با حضور در یادمان شهدای گمنام هشت سال حماسه و جهاد دوران دفاع مقدس، با آرمان های والای قهرمانان ملی ایثار و شهادت حوزه دریایی و بندری، تجدید میثاق کرد.
مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین در قالب یک بازدید میدانی با همراهی معاونین و مدیران ارشد بزرگترین بندر بازرگانی ایران، آخرین وضعیت طرح های عمرانی و توسعه ای بندر شهید رجایی به ویژه پروژه استراتژیک احداث ساختمان مرجع دریایی را در کسوت یک مدیر عملیاتی، مورد پایش و ارزیابی دقیق کارشناسی قرار داد .
عباس نژاد ضمن اشاره به بخشی از ماموریت های کلیدی خود برای ارتقای جایگاه ملی و بین المللی استان هرمزگان در عرصه اقتصاد دریامحور و تحقق شعار سال « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، گفت: اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان به عنوان مرجع دریایی منطقه و هماهنگ کننده ارگان های دریایی مستقر در راهبردی ترین جغرافیای ساحلی و دریایی ایران در دوره جدید مدیریتی خود، سیاست های راهبردی و برنامه های متعددی را در حوزه های مختلف مدنظر دارد.
مدیرکل بنادر ودریانوردی هرمزگان افزود: برنامه ها توسعه گفتمان دیپلماسی دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس، همگرایی حداکثری با جامعه محلی هرمزگان به منظور رونق بخشی به معیشت ساحل نشینان بنادر کوچک و کمتر توسعه یافته، بسترسازی برای گسترش زیربناهای بندرگاهی و پسکرانه ای و تکمیل زیرساخت ها برای ایجاد اشتغال پایدار، توسعه دانش بنیان دریامحور با تکیه بر توان و دانش فنی و تخصصی سرمایه های اجتماعی بومی و منابع انسانی ماندگار درون استانی به عنوان بخشی از این اولویت ها سرلوحه کاری مدیران ارشد بنادر و دریانوردی استان هرمزگان قرار دارد.
وی افزود: علاوه بر توجه ویژه نسبت به ابعاد زیرساختی و سخت افزاری توسعه دریامحور، ابعاد نرم افزاری توسعه و موفقیت در این مسیر بسیار پرچالش، یعنی گفتمان سازی و داشتن نگرش فرامنطقه ای و بین المللی به کارکردهای استان هرمزگان در تجارت جهانی، تقویت فرهنگ توسعه با احترام به اندیشه ها و باورهای جامعه محلی و بکارگیری دانش سنتی دریاپیشگان و مردمان ساحل نشینان این منطقه مهم در تمدن دریایی چندهزارساله ایران( گاهشماری باستانی ایرانیان ساحل نشین)، بهره گیری از دانش روزآمد صنعت دریانوردی با رفع ناترازی ها، احیای سبک زندگی دریایی و ساحلی مردمان جنوب مبتنی بر ارزش های تمدن اصیل اسلامی و ایرانی نیز در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و متجلی شدن راهبردهای دوراندیشانه رهبر خردورز انقلاب در منشور تمدنی «بیانیه گام دوم انقلاب» و رهنمودهای کلان «جهاد تبیین» و «اقتصاد مقاومتی» به عنوان یک فانوس دریایی و رهنامه، هدایتگر مدیران ستادی و عملیاتی بنادر کوچک و بزرگ استان در برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت دولت مردمی سیزدهم در هندسه توسعه دریایی و بندری هرمزگان خواهد بود.
شایان ذکر است، سه شنبه یازدهم مردادماه با حکم "علی اکبر صفایی" معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، حسین عباس نژاد به عنوان مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی هرمزگان منصوب شد. وی، دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی دریا گرایش کشتی سازی است.
سرپرستی معاونت دریایی سازمان بنادر ودریانوردی ،مدیرکل امور دریایی، مدیرکل سازمانهای تخصصی دریایی، مشاور معاونت امور دریایی، کارشناس مسوول ثبت کشتیها و صدور گواهینامههای دریایی و کارشناس سازمانهای تخصصی و بینالمللی و ممیزی IMO از جمله مسوولیت های عباس نژاد در سازمان بنادر و دریانوردی بوده است.
گفتنی است، بنابر یافته های پژوهشگران و محققان حوزه فرهنگ عامه، «تقویم سال نو دریایی» یا «گاهشماری باستانی دریانوردان سواحل خلیجفارس» از سه فصل ۱۰۰ روزه و یک فصل ۶۰ روزه دریانوردی تشکیل شدهاست که در پایان، پنج یا شش روز اضافه نیز دارد. این تقویم با آغاز فصل دریانوردی( دهه نخست مردادماه) شروع میشود و در ۱۰۰ روز دوم آن، با توجه به جریانهای ملتهب دریایی، دریانوردی با احتیاط صورت میگیرد؛ در ۱۰۰ روز سوم بهدلیل طوفانهای دریایی از رفتن به دریا پرهیز میشود. و در شصت روز آخر که توام با جریانهای شدید جوی دریایی است، ناخدایان و مالکان شناورها به تعمیر کشتیها میپردازند و خود را برای آغاز سال دریایی بعدی آماده میکنند. در حقیقت سال دریایی یک نوع حساب و یا یک نوع تقویم دقیق دریایی است که ایرانیان هوشمند و اهل دانش ساکن منطقه ساحلی خلیج فارس، برای مسافرت بر روی دریاها و شروع فعالیت های اقتصادی خود آن را ابداع کردند و به طور قطع، این حساب نوروز دریایی که سابقه ای به بلندای تاریخ کشورمان دارد، مخصوص ایرانیان است و در حال حاضر نیز دریانوردان قدیمی کم و بیش با حساب و یا تقویم نوروز دریایی آشنایی دارند و سفرهای دریایی خود را بر اساس آن آغاز می کنند.